Ukela olmak bir meziyetmidir yoksa kendini beğenmişlikmidir yada görgüsüzlükmüdür.Hayat tecrübesi edinmiş insanlar sizce bazı konuları size ukelalık olsun diyemi anlatırlar yoksa sizlere bir ders vermek için mi anlatırlar.Daha da derinleşerek çok bilmişlik ukelalık mı sayılır. Bu soruları sizlere sormadan önce UKELA 'nın sözlük anlamını söylemekle başlamak isterim.
UKELA sözlük anlamı olarak bilgiçlik taslayan kimse olarak geçer. Peki o zaman bu bir meziyet olur mu ?Bana kalırsa ben kesinlikle hayır derim. Kendini beğenmişlik olur mu ? Evet görgüsüzlükmüdür kesinlikle EVET. Bazen bizden yaşça büyük olan kişilerin bizlere anlatığı bir çok hadise ve verdikleri salık bence ukelalık olarak adlandırılmamalı.Bu sadece o kişilerin başalarından tesadüfen geçen olay ve hadiselerin yumuşatılarak günümüze uyarlıyarak anlatmak istemeleri ve bizimde o yanlışlara denk gelmemizi istememlerinden kaynaklı tamamen koruyucu özelliği taşıyan anlatımlardır.Sizce böbürlenme ukalalıkmıdır? Genel olarak böbürlenme terimi büyüklenme anlamına gelir ve bence oda ukelalıktır.Doğruları anlatan biri ukelamıdır? Kesinlikle Hayır ulelalık değildir.
İşte durum bu kadar basit aslında ama biz insanlar genelde tecrübeyle ukelalık arasındaki ufak nuans farkını göremeyebiliriz. Aslında çok bilmek kabahat sayılmaz lakin bir insanın da herşeyi bilmesi mümkün değildir.Eğer bir insan herşeyi biliyorsa o kişi ya Allahın elçisidir ya da çok iyi bir yalancıdır. Umarım yazımızı beğenmişsinizdir.Bir daha ki yazımızda buluşmak üzere Allaha Emanet Olun. Bu Konu İle İlgili Düşüncelerinizi Yazmayı Unutmayınız
Yorum Yaparken:
1. İçerik Konusuyla Alakalı Olmasına Özen Gösterin.
2. Yazım Ve Dil Bilgisi Kurallarına Uymayı İhmal Etmeyin.
3. Konu İle İlgili Olmayan Sorularınız İçin İse Blogger Yardım Veya İletişim Sayfalarını Kullanın.
4. Yorum Yaparken Küfür, Kendi Sitenizin Adresi, Şiddet İçeren Konu, Başlık, Kelime, Ve Ülke Bölücülüğü Yapmak Kesinlikle Yasaktır.