Uzun Ana İş Parçacığı Görevlerinden Kaçının
HTML/CSS ayrıştırma, JavaScript ayrıştırma/yürütme gibi olaylar,ana iş parçacığında(varsayılan olarak) çalışan"görevlerdir".Bu görevlerden herhangi biri 50 ms'den uzun sürdüğünde (aynı zamanda"uzun görev" olarak da bilinir), hem İlk İçerik Boyama'da hem de sayfanızın tamamen etkileşimli hale gelmesinin aldığı sürede gecikmeye neden olabilir.Ziyaretçilerinize iyi bir sayfa deneyimi sunmak için, mümkün olduğunca uzun ana konu görevlerinden kaçının.
Uzun ana iş parçacığı görevleri sayfa performansını nasıl etkiler ?
Sayfanız her yüklendiğinde, tarayıcı sayfanızın içeriğini oluşturma ve kullanıcı etkileşimiyle ilgili görevlerin çoğunu yönetmek için ana iş parçacığını kullanır.
Uzun süre çalışan JavaScript (yukarıdaki A,B,E) ana iş parçacığını uzun süre bloke edebilir, tarayıcının diğer görevleri yürütmesini önleyebilir ve genel sayfa yüklemenizi etkileyebilir.
Uzun ana iş parçacığı görevleri, tarayıcının sayfanızın yüklenmesinde önemli olan diğer işlemlerle ilgilenmesini engeller.Örneğin, uzun süre çalışan bir JavaScript dosyası, ayrıştırılıp yürütülene kadar tarayıcının başka bir görevi işlemesini durdurur.
Uzun ana iş parçacığı görevlerinin sayısını azaltmak, ana iş parçacığı işini en aza indirerek genel sayfa performansınızı iyileştirir.
Bu, ziyaretçileriniz için sayfanızdaki içeriği daha hızlı görebilecekleri ve içerikle daha erken etkileşime girebilecekleri anlamına gelir.
Uzun ana iş parçacığı görevlerinden nasıl kaçınılır
Bu denetim, ana iş parçacığında çalışan tüm uzun görevleri listeler. Web performansı yararına ana iş parçacığı işini en aza indirmek için geliştirme iş akışınıza iyi uygulamaları dahil ettiğinizden emin olun.
Yorum Yaparken:
1. İçerik Konusuyla Alakalı Olmasına Özen Gösterin.
2. Yazım Ve Dil Bilgisi Kurallarına Uymayı İhmal Etmeyin.
3. Konu İle İlgili Olmayan Sorularınız İçin İse Blogger Yardım Veya İletişim Sayfalarını Kullanın.
4. Yorum Yaparken Küfür, Kendi Sitenizin Adresi, Şiddet İçeren Konu, Başlık, Kelime, Ve Ülke Bölücülüğü Yapmak Kesinlikle Yasaktır.